Workshop Glaskralen branden

21 October, 2011
by Hetty

Al de hele week liep Peter heel geheimzinnig te doen. Hij had iets geregeld, maar ik mocht niet weten wat. Het was voor donderdagmiddag om half 2, dus die middag moest ik niets hebben staan en hij zou me zelf wegbrengen. Nou ben ik dan natuurlijk knap nieuwsgierig met zoiets, maar toen ik dat gezicht zag wist ik dat het tevergeefs was om te gaan uithoren. Hij zou toch niets loslaten en dat is natuurlijk ook wel zo leuk dan hè?

Gisteren was het dan zover. Hij voerde nog even de spanning op door dochterlief (Adriëtte) wel deelgenoot te maken. Dus toen hadden er 2 schik om mijn blik van ‘ik snap er helemaal niets van’. Om half 2 dus in de auto gestapt en dan denk je, waar zou die toch heen gaan? Werkendam uit misschien…? Nee hoor, 3 straten verder en toen ging mij pas een lichtje branden. Daar woont namelijk een cursist van Peter die glaskralen brandt en er workshops in geeft.

We werden super hartelijk ontvangen door Janet met een kopje koffie en een plakje cake erbij. Daarna zijn we aan de slag gegaan en ik heb eerst even mijn ogen uit staan kijken naar de prachtige glaskralen die ze zelf heeft gemaakt, geweldig! Janet legt eerst uit hoe ze dit doet en wat de mogelijkheden allemaal zijn. En ik kan je vertellen, dat zijn er veel.

Vervolgens ging ze het laten zien. Met een speciale bril op om in de vlam te kunnen kijken, zodat je ziet wat je doet, deed ze voor hoe ze een prachtige creatie van glas maakt in de vorm van een kraal. Geweldig om te zien hoe je zo mooi kan spelen met dat goedje.

Maar nu…. tja het heet niet voor niets workshop dus ik werd zelf in de stoel gezet, met bril op. En nadat ik zelf eerst de kleuren uitgekozen had (wat al een hele klus op zich voor me was) mocht ik zelf aan de slag. Phoe, dat was best nog een hele klus. Vooral om de kraal mooi rond te krijgen moest je hem steeds blijven draaien. Ja, het glas er op draaien èn blijven draaien en vervolgens de volgende creatie erop aanbrengen is behoorlijk hard werken, vooral als het dan ook nog eens super gezellig is 😉

Ik heb een hele geweldige middag gehad, en de tijd ging zo snel dat het half 6 was voor we er erg in hadden. De kralen zaten toen netjes is de oven om zo heel langzaam af te koelen. Ik heb schitterende kralen gemaakt, zowel voor mijn Pandora-armband als voor aan mijn ketting. De kralen kon ik vandaag ophalen en ik ben er super blij mee.

Ik zou zeggen: wil jij ook eens zoiets doen, alleen of met een vriendin of zus of met wie dan ook, schroom dan niet ze is geweldig, ze doet het super. Kijk op Westwood Creations en bel ze op en maak een afspraak. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen!

glaskralen workshop glaskralen workshop glaskralen workshop glaskralen workshop

How counterfeit remedies end up in our public health system

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»