We gaan vooruit!!

24 January, 2012
by Hetty

Na heel wat weken weinig anders dan ons moe te voelen gaat het hier gedeeltelijk weer vooruit. Ik schrijf bewust gedeeltelijk, want ook het 3e pfeiffer slachtoffer heeft zich gemeld, en dus komt met Rogier het getal op 3 te staan. Voor hem begint de fase van moe zijn nu pas. Eén ding moet ik hem nageven, hij kan beter om zijn rust denken dan Adriëtte en ik. Waar wij nogal eens de neiging hebben om onze moede lijf te negeren, luistert hij er naar en zoekt op tijd zijn bed op. Hopelijk geeft hem dat de kans om er beter en sneller vanaf te komen dan wij.

Zelf heb ik daarin een keiharde les gehad. We zijn van huis uit opgevoed met vooral: moe zijn kennen we niet en niets doen komt al helemaal niet voor. Zoals mijn zusje ‘t vorige week noemde: een paardentand en een vrouwenhand staan nooit stil. Dus hup doorgaan en dan gaat het vanzelf over, zoek maar iets om mee bezig te zijn dan vergeet je dat je moe bent of pijn hebt.

Helaas werkt dat dus niet altijd en dat heb ik heel duidelijk ondervonden. Ik had al heel lang mijn vermoeidheid namelijk op spanning geschoven, want ja zo reageert mijn lichaam op spanning en dàt hebben we het afgelopen jaar genoeg gehad.

Nu weet ik inmiddels beter en na behoorlijk hardleers te zijn geweest kan ik nu gelukkig beter naar mezelf luisteren en zien we zowaar verbetering. Het is nog lang niet wat het wezen moet maar je moet ergens beginnen toch?

Er zijn dagen dat ik echt heerlijk weer wat kan doen, en nee ik ga niet opnoemen wat en hoeveel want dan gaan jullie lachen, maar ik ben blij met deze vooruitgang. 😉 Ook Adriëtte knapt steeds beter op en gaat weer voor halve (soms hele dagen) naar school.

Ik krijg weer zin om dingen te doen, waar ik de komende weken ook allicht over zal bloggen. Allereerst ga ik weer met het 12m12p project aan de gang (wat ik helaas 2 maanden heb moeten laten schieten). En ja, we zitten al in de laatste week van januari dus dat blog komt als het goed is deze week online. Hou het weer in de gaten want….ik verklap nog niets maar dat het leuk is is zeker! Leuk, simpel en waardevol dus voor iedereen aan te raden en meer verklap ik niet. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»