Requiem van Verdi

15 December, 2010
by Hetty

Bijna bijna bijna is het zover. Nog een maandje oefenen en dan gaan we het Requiem van Verdi uitvoeren.
In Januari zijn we er mee begonnen toen we succesvol het Weihnachtsoratorium hadden afgesloten en nu is het bijna zover. Na een jaar van flink instuderen gaan we 28 januari 2011 het concert ten gehore brengen in de Grote Kerk in Gorinchem.

Dit Requiem is een muzikaal werk van Verdi vooral gebruikt bij de Rooms Katholieke begrafenismis. Het is een muzikaal bescheven bede om rust voor de ziel beginnend met het Requiem. Daarnaast wordt ook de vrees over de verschrikkingen van de dag des oordeels bezongen in het dramatisch klinkende Dies Irae.
In het Offertorio klinkt door solisten een bede tot de Heer die ons kan verlossen van alle onheil om vervolgens als koor over te gaan in de aanbidding tot de Heer, de God der heerscharen, en Hem de lof toe te zingen met het Sanctus.

Vervolgens bezingen de solisten met het koor in Agnus Dei God’s goedertierenheid en Hij hen de eeuwige rust kan geven om in het slot te eindigen met het Libera Me door koor en sopraan, een smeekbede bezongen om redding van de eeuwige dood, het eindigt niet in triomf of in hemelse rust, maar met dezelfde fluistering en aarzeling van het koor als waarmee het Requiem begint.

Het Requiem van Verdi lijkt een beetje opera achtig kunstwerk, waar je (ik althans) van moet leren houden. Door er een jaar mee bezig te zijn ben ik het stuk zeer zeker gaan waarderen en is het dus zeker de moeite waard om te komen luisteren.

Wil je een kaartje voor dit concert bemachtigen kan dat via de site van ons koor C.O.V.Gorkum maar je kunt bij mij ook bestellen. Stuur dan een mail naar naar tempramentje@hotmail.com.
Ben je deze avond verhinderd, geen nood ook op 5 februari 2011 gaan we dit Concert geven in de Grote Kerk in Naarden.

One option for solving numerous health problems is a online. Minor change in basic lifestyle, another is How many times have you tried to take Levitra.

1 Trackback or Pingback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»