Mini tweetup Biesbosch

23 September, 2010
by Hetty

Gisterochtend in alle vroegte de deur uitgegaan om met Judith Borremans samen te gaan fotograferen in de Biesbosch. Om half 7 stapte ik de bepakt met camera en ander toebehoren in de auto. Ik was blij dat ik m’n laarzen aan had gedaan want het was erg nat en moerassig. Het stikte er van de muggen dus we werden gelijk bijna opgegeten. Dat is een les voor de volgende keer om een anti muggen stift mee te nemen.
Het was erg mistig dus je kon niet ver vooruit kijken. Nou hoeft dat met Macro gelukkig ook niet en we hebben eerst alles afgespeurd op libellen maar helaas, of we keken niet goed(het was natuurlijk, hoe vroeg ook, best gezellig) of we zaten gewoon op de verkeerde plek. Één libel hebben we gezien maar die zat op zo’n ongelukkige plek dat we er weinig mee konden.

Na een poos gezocht te hebben richtten we onze aandacht daarom ook liever op de prachtige dauwdruppels op het groen en op de spinnewebben. Nou, dan kun je je dus echt wel uitleven want dat is er zat op zo’n ochtend. De spinnewebben hangen vol met parelachtige druppeltjes maar ook op het gras zijn ze veelvuldig aanwezig zodat je bijna niet weet waar je beginnen moet.

De zonsopgang was door de mist best lastig, het koste de zon heel veel moeite om door de mist heen te komen.
En dan komen op zo’n ochtend in het begin van de herfst ook de paddestoelen aan de beurt. Daar hebben we ons heerlijk op uitgeleefd, tot languit op de grond in het gras toe, maar dat was het zeker waard.

Ik vond het een hele eer om zo met Judith op pad te zijn, en hoop dat in de toekomst vaker te doen want ik kan zo veel van haar leren. Zij maakt zoveel mooie foto’s die ze ook vaak op haar blog zet, het is dus zeker de moeite waard om die te bekijken.
Toen we om 10 uur terug liepen over het pad dansten er heel veel libellen voor ons uit alsof ze wilden zeggen: we zijn wakker hoor en je hebt ons lekker niet gevonden! Nou… wacht maar af want we zijn nog héél véél van plan met jullie in de korte tijd die ons nog rest voordat de herfst echt in vol ornaat z’n intrede doet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»