Doelen stellen

5 January, 2011
by Hetty

Bijna iedereen doet het. Doelen stellen of wel Goede Voornemens.Zo ook ik.

Als eerste is mijn doel om toch enkele kilootjes af te vallen, ik weet het klinkt bijna afgezaagd, iedereen heeft het na de feestdagen over afvallen. Maarja als je met het de kerst een uitvoering hebt en je past je concertkleding niet meer?? Tja dan weet je wat je te doen staat hè.

Mijn tweede doel is meer beweging. Ik hou helemaal niet van sporten maar als je veel achter je laptopje zit te werken dan is het ook wel belangrijk om bewust beweging op te zoeken. Daarom hebben we afgesproken om geregeld rondje Werkendam te doen en toch ook eens aan zwemmen te denken.

Mijn derde doel is meer fotoshoots. Wij zijn vanaf september bezig om onze inkomsten op een andere manier te kunnen creëren dan voorheen. Peter kwam in september thuis te zitten en dat was voor ons het startsein om Moor Fotografie een flinke stoot te geven om daar in de toekomst ons inkomen uit te halen. Ik heb qua fotografie meestal aan de zijlijn meegedaan, maar ben het zo leuk gaan vinden dat ik toch heel graag zelf ook fotoshoots wil gaan doen en dan met name kinderen vooral omdat Peter dat weer een lastiger punt vind.

Als vierde doel hebben we sinds kort Koopplein erbij. Een aantal weken terug zijn wij door iemand benaderd om samen een regio van koopplein te exploiteren (tjonge wat een duur woord). Er volgden weken van overleggen en rekenen aftasten en weer eens overleggen, tot we vorige week de koe bij horens hebben gevat om deze stap te doen. De een zorgt voor de aanwas van advertentie (het verkoop gedeelte) en de ander voor de administratieve kant en het maken van de advertentie’s (het digitale stuk).

Waarom Koopplein, hoor ik al vragen. Daar kan ik heel eigenlijk heel kort over zijn. Met Koopplein kan je gericht in je eigen regio adverteren en zoeken. Heel handig zodat je zeker weet dat je het gemakkelijker zelf op kan halen en dus betrouwbaar omdat je ter plekke je product kan zien en keuren. Je kunt het zien als een soort van digitaal shoppen in je eigen regio.

M’n vijfde doel is een gedichtenbundel met HSP gedichten samenstellen. Ik ben aardig op weg (10 heb ik er nu online staan) maar dat is nog maar een begin.

Dan is er nog een zesde doel wat ik wil behalen en dat is op tijd naar bed. Nou ja, zou je zeggen, dat is toch niet zo moeilijk? Helaas moet ik bekennen dat dat voor ons een pittig doel wordt want wij zijn dus echte avond mensen.

Dit zijn mijn (onze) doelen voor het komende jaar en wat zijn de jouwe?

How counterfeit remedies end up in our public health system

2 Comments

 • Leo Janssen says:

  Een mooie en ambitieuze lijst! Het gevaar van dit soort lijstjes is, dat ze al gauw te lang worden, soms consequenties met zich meebrengen waarvan je de impact op je welbevinden onvoldoende hebt ingeschat/kunnen inschatten. Het resultaat is dan vaak dat de doelstellingen eigenlijk toch alleen maar wensen blijven en nooit echt worden gerealiseerd.
  Wanneer ik je lijst zie dan wil je eigenlijk 3 dingen:
  1) je wil gezond(er) leven
  2) je wil meer inhoud en vulling gaan geven aan jullie bedrijf
  3) je wilt jezelf ontplooien.
  En daarmee is de lijst vol. Meer dan vol, want om die drie doelstellingen te bereiken, moet je heel veel tussenstappen maken. Tussenstappen die je met succes moet zetten om je hoofddoel te bereiken. Tussenstappen hebben een groot voordeel: ze zijn ‘kleiner’ en dus ook makkelijker te behalen. Een tussenstap ‘halen’ geeft voldoening en dat gevoel heb je nodig om voortdurend gemotiveerd aan je doelstellingen te kunnen blijven werken. Mijn (ongevraagd) advies:
  1) bepaal de belangrijkheid in volgorde van de 3 hoofddoelen
  2) verdeel je hoofddoelen in logische, overzichtelijke tussenstappen
  3) maak de tussenstappen meetbaar (je (speed)wandelt bijv. 3x p/w 7km)
  4) geef een norm aan waaraan je tussenstappen moeten voldoen (min. 84km wandelen p/m)
  5) geef aan op welke momenten je welke tussenstappen wilt hebben gemaakt (evaluatie)
  6) Stel jezelf beloning in het vooruitzicht bij het behalen van succes.
  Er komt bij het verwerkelijken van doelstellingen, anders dan dat je de dagelijkse boodschappen doet, heel wat kijken dus. Maar het is te doen. Mocht je over meer info/ideeën/vragen/advies willen spreken o.i.d., laat het weten. Vind je het in eens te veel, voel je je overvallen, was dit niet de bedoeling van het delen van je doelstellingen, laat dat dan ook gerust weten: even goede vrienden 🙂

 • Hetty says:

  Haha ja Leo, mannen zijn nu eenmaal langer van stof dan vrouwen ;). Ik hou ervan alles beknopt weer te geven en ik dacht eigenlijk dat mijn doelen vrij duidelijk waren (o.a. 5kilo, 1 bundel)ik heb de doelen vooral duidelijk in m’n hoofd zitten,en reken maar dat die beloning er wel aankomt hoor 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»