De gave van mijn zusje

27 January, 2011
by Hetty

Ik wil deze keer mijn zusje in het zonnetje zetten. Nee niet zomaar, zij heeft een hele mooi gave gekregen. De gave van schilderen!

Nu wil ze daar graag wat mee doen. Ze wil graag mensen inspireren om zelf een schilderij te maken met een zelf gekozen thema. En dat alles onder haar begeleiding. Zodat mensen zelf hun eigen creatieviteit ontdekken. Zij weet met een aantal kleuren en dingen een schilderij zo fascinerend te maken, geweldig!

In de achtergronden werk ze met verf op doek, maar ze verwerkt er ook materialen in zoals wol, aardappelnetten, uiennetten of kant e.d. Wat zo leuk is van deze schilderijen, is dat ze ècht samen zijn gemaakt en dat zie je terug in schilderstijlen. Je kan het helemaal passend bij het interieur maken en er karakters, gebeurtenissen en hobby’s in verwerken.

Zo heeft ze met ons nichtje een schilderij gemaakt. Ze waren tijdens de zwangerschap van Janine bezig met dit schilderij, vandaar de baby die op handen gedragen wordt.

schilderen schilderen schilderen schilderen

Het schilderij met de crème bloem heeft ze alleen gemaakt. Ook dit past bij het interieur. Ze heeft hierbij eerst een achtergrond geschilderd. Daarna de grijze versiering van bloemranken. Deze ranken komen terug in het behang van de kamer waar het schilderij komt te hangen (zie foto 4) Daarna heeft ze de crème bloem er opgeverfd. De randen van de bloem staan iets omhoog. Dit is met behulp van heavy gel gedaan. Hierdoor kun je een mooi reliëf maken. Ook zijn de stamper en meeldraden en bloemknopjes in reliëf gemaakt.

Het schilderij hieronder heeft ze voor een geboortewinkel gemaakt, als je goed kijkt zie je een moeder die haar kindje optilt, echt geweldig.

schilderen

Dan zijn er nog enkele foto’s van kleine schilderijtjes die ze heeft gemaakt om wat te experimenteren. En dat is precies wat ze graag doet met schilderen. Al haar vele ideeën uitproberen. De vlinder is denk ik wel herkenbaar. In het blauw/paars/rode schilderijtje zijn gezichten verwerkt.

schilderen schilderen

Ze heeft niet echt één stijl. Als ze enkele dingen hoort gaandeweg het gesprek, dan komen er allemaal ideeën naar boven waarmee ze al denkend en zoekend dan tot één plan komt.

Zo vind ze het leuk om anderen te helpen bij het maken van een heel persoonlijk schilderij. Precies passend bij de persoon (of de persoon aan wie het gegeven wordt) en bij het interieur. Gemaakt door jezelf onder haar begeleiding of samen, of door haar naar wens gemaakt.

Het schilderen kan bij haar in Rijssen of bij de mensen thuis. Mail voor meer informatie over kosten e.d. naar Emmy Poortman (emamam@hetnet.nl), zij zal je verder vertellen hoe het in z’n werk gaat en eventueel een afspraak maken om aan de slag te gaan.

One option for solving numerous medical problems is a online. Minor change in basic lifestyle, another is How many times have you tried to take Levitra.

8 Comments

 • Marieke says:

  Wauw! Super mooi werk zeg! Respect..

 • okkibox says:

  Heel creatief!

 • Matty says:

  Echt heel mooi!! Denk dat ik het ook n keer ga doen als we n ander huisje (met meer ruimte en meer vastigheid ;)) hebben! Echt super! Heb die van Janine gezien, is heeel mooi geworden!

 • wooowww.. wat een werk zeg.. love it.. Zo geweldig mooi. Blijf zo kleurrijk in je leven, maakt je een machtig mens.
  groetjes, Lien

 • Jan Koert says:

  Heel apart om zowel het kleurrijke, bijna impressionistische, gecombineerd te zien met de scherpe, realitsche figuren. Dat je dat zo kun zien! Prachtig!
  Het lijkt mij wel heel ingewikkeld om te maken. Je doet feitelijk twee dingen in een schilderij. Ik heb nog nooit zoiets op deze wijze gezien.
  Succes ermee, en natuurlijk ook veel plezier!

 • Leo Janssen says:

  Ik vind dit een heel mooie blogpost. En zo aan de foto’s te zien is je zus meer dan waard om uit de schaduw te halen en op de voorgrond te plaatsen. Laat ook heel goed zien, dat ze een groot bereik heeft in deze wijze van expressie. Van illustratief/figuratief tot meer abstract. Het is een feest om naar te kijken! Emmy Poortman, een naam om te onthouden. En misschien kan haar creatieve zus Hetty wel helpen om een mooie portfolio te maken van het reeds bestaande werk :-)!

 • Emmy says:

  Hetty, bedankt voor het plaatsen. En de reacties waren hartverwarmend en een stimulans om lekker verder te experimenteren. Een site of weblog of zoiets zal er nog wel eens van komen, met behulp van Hetty en Peet. Want zelf heb ik altijd ruzie met de computer. Die doet nooit exact wat ik wil.
  Maar bedankt voor de leuke reacties.

 • Janine says:

  Ze verdiend echt een applausje! Schilderij nummer 2 is bijna klaar, met behulp van Emmy! Weer erg mooi geworden!

1 Trackback or Pingback

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*