Concert Hohe Messe

28 January, 2012
by Hetty

Eindelijk was het gisteravond dan zover. Het concert van de Hohe Messe van J.S. Bach, uitgevoerd door ons koor COV ‘Gorkum’ in de Grote Kerk van Gorinchem. Het was een jaar van heel wat uurtjes flink oefenen zowel op koor als thuis.

Helaas kon ik zelf deze keer niet meedoen, omdat de pfeiffer er nog teveel inhakt. Wel jammer van dat jaar oefenen, want doordat ik zelf niet optimaal was kon ik me niet vinden in dit toch prachtige stuk muziek van Bach. Ik ben me ervan bewust dat ik het voor de koorleden niet altijd makkelijk heb gemaakt, want zo direct als ik ben, steek ik mijn ongenoegen niet altijd onder stoelen of banken. En heb ik me dikwijls hardop afgevraagd wie toch in vredesnaam zoiets kon componeren. Een aantal weken terug heb ik besloten om niet mee te doen want: 1. Ik had er de energie niet voor en 2. Daardoor kreeg ik de muziek ook niet onder de knie.

Gisteravond ben ik samen met dochter Adriëtte wezen luisteren en dat was geweldig!! Ik ga hier geen technisch verhaal ophangen over hoe en wat er goed ging en wat niet. Dat kan ik niet en dat komt vanzelf de komende week in de recensie’s door de plaatselijke kranten aan de beurt. Ik heb genoten en Adriëtte ook en wat ik nooit voor mogelijk had gehouden gebeurt: ik vind het dus echt een prachtig stuk muziek!! We waren niet de enigen die genoten hebben want na afloop tijdens het applaus klonk er van uit de kerk diverse keren ‘bravo’.

En dat ik daar nu zo over denk is toch dankzij de inzet van het koor en van onze dirigent Kees Glaubitz waar we helaas afscheid van moeten gaan nemen. Kees die altijd zo gedreven was dat het je wel moest aansteken. Geweldig zoals hij ging voor de klassieke muziek. Maar aan alles komt een eind en dat geldt ook voor Kees. Hij heeft gezegd dat hij met z’n 70ste zou stoppen, maar als het dan zover is dan lijkt me dat best nog wel moeilijk.

Dank je Kees voor alle leerzame jaren met z’n ups en downs. Gelukkig hebben we de Mattheüs Passion nog 1 keer van je tegoed! ;).

Kijk voor de foto’s van dit concert op http://www.covgorkum.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»