Televisie

3 August, 2011
by Hetty

In de achterliggende weken hebben de kinderen tijdens de vakantie hun hart op kunnen halen (wat meestal in de vakantie gebeurt) want…. er was televisie. 😉

Ik ben opgegroeid zonder een televisie, het was in die tijd uit den boze in onze kringen als je zo’n ding in huis had. Zelf heb ik later nooit de behoefte gehad om er een te kopen. Wel de mogelijkheid gehad maar doordat ik bij mensen over de vloer kwam waar de tv heel de dag aan stond óf zelfs als er visite was de tv niet uitgezet werd, voelde ik er een antipathie tegen. Later toen we trouwden hebben we het nog eens overwogen en weer gaven we samen de voorkeur om het zonder te doen, we hadden niet het gevoel iets te missen, ja het nieuws misschien.

Tegenwoordig is het een beetje heel erg achterhaald als mensen zeggen tegen televisie te zijn, want het internet is véél en véél verleidelijker. Natuurlijk heb je ook afgeschermd internet i.p.v. open internet, maar ik wil ze de kost niet geven die tegen televisie blijven, maar wel open internet hebben. En hoe vaak ik niet tegen kom dat mensen die tegen televisie zijn wel alles via uitzending gemist kijken?… Tja, dat is toch eigenlijk ook wel een beetje krom. Natuurlijk moet ieder het voor zichzelf weten, maar als je het één veroordeeld moet je het zelf niet via een andere weg in huis halen toch?

Zoals ik dus al zei hebben de kinderen hun hart weer op kunnen halen en natuurlijk hebben we zelf ook het nodige gekeken. Als er wat te kijken viel tenminste, want we hebben er weer even aan kunnen snuffelen en zijn wederom tot de conclusie gekomen het niet te missen. Nu ook vooral door de verslavende werking die het op de kinderen heeft om te kijken om maar wat te kijken, of het nu mooi is of niet. En zelf heb je ook de neiging om te blijven zappen tot er wat leuks voorbij komt.

Het slokt ontzettend veel tijd op aan zoeken naar iets leuks wat we niet eens konden vinden zozeer. Het enige wat we gaan missen is National Geographic en Discovery, dat vinden we dan nog wel interresant. Alle andere dingen die eventueel leuk zouden zijn kunnen we ook zien via Uitzendinggemist of RTLgemist.

Kortom, onze conclussie is: we blijven zonder televisie en nee ik mis het niet, want al die tijd die ik er anders achter zou zitten te zappen kan ik veel produktiever gebruiken.

What are the recent and forecasted trends in prescription drug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«
Next Post
»