Project 52 Verborgen Wereld – Mos

4 January, 2014
by Hetty

Het nieuwe jaar is weer begonnen en zo ook een nieuw begin met Project 52. Deze keer doen we het alleen via facebook en ik op mijn blog. Ook gaat het zonder vaststaand thema. Voor mezelf heb ik wel enigszins een richting gekozen. Ik ga de komende weken laten zien wat er zoal heel in het klein ook op deze aardbol groeit/kruipt/leeft. Met mijn microlensje en mijn iPhone wil ik met jullie deze prachtige wereld binnenstappen.

Deze week viel mijn oog op de vergeten plantenbak aan de schutting. Ieder jaar vergeet ik dat ding op te ruimen en voel me zelfs schuldig dat ik daar zo slordig in ben. Totdat ik in de bak kijk en dan denk: ach kan mij het wat schelen of het slordig is of niet, hier groeit een wereldje waar ik nieuwsgierig naar ben en wat ik wil bekijken. Waar ik van wil genieten. Daarom ook deze week een micro foto van het mos wat in de bak groeit. Zo onooglijk als je er op afstand naar kijkt, maar zo mooi en bijzonder als je door de lens verder kijkt dan wat je ziet.

Project 52 Vrij eigen werk

4 Comments

 • Jaap Tanis says:

  Hallo Hetty (en Peter),
  Ik volg jullie, en dan m.n. Peter, al een tijd met veel belangstelling en steek veel van jullie op.
  Ik wil binnenkort ook een iPhone aanschaffen en vroeg me af welk type jij hebt.
  Verder zie je op internet voor voorzetlensjes diverse merken en leveranciers en zou graag van je weten welke lenzen jij hebt en waar je ze gekocht hebt.
  Ik hoor graag van Je?
  Met vriendelijke groet,
  Jaap Tanis

 • Hetty says:

  Hoi Jaap,
  Ik gebruik momenteel de iPhone 4s met de lensjes van telefoonlens.nl dat is een systeem waarbij de lens in een hardcase hoesje wordt geschroefd.
  Peter gebruikt een systeem van smartphonelens.nl waarbij de lens met een magnetisch ringetje op de telefoon ‘geplakt wordt’.
  Groetjes, Hetty

 • rogier says:

  Leuke foto van een iphone, Ik zit hier met een macrolens en canon DSRL, en krijg zelden zo’n mooi effect.
  Je moet dan nog eens kilo’s meezeulen, en jullie maken met een paar grammen blitse foto’s, proficiat.
  Heb zelf nog geen smartfoon, enkel een gsm toestelletje , daar zou ik wat moeten aan doen… Je moet er dan nog een soort lens voor kopen lees ik. Hopelijk is dat geen joekel van een ding.
  Beste fotogroetjes.

 • Hetty says:

  Dank je Rogier, inderdaad hoef je dan weinig mee te nemen. Ik fotografeer met de iphone en zo’n macrolensje is heel klein en kost bijna niets. Ze zijn eenvoudig op je mobiel te zetten, zie http://www.smartphonelens.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*