Ik ben wie ik ben

11 June, 2011
by Hetty

Mensen denken elkaar zo makkelijk te kennen. Toch is het niet zo eenvoudig om de echte persoon achter iemand te zien. We stoppen het liefst onze kwetsbare ik heel ver weg door een persoontje te laten zien die sterk lijkt te zijn. Daardoor krijgt de ander vaak een verkeerd beeld van iemand maar vervolgens voelen we ons er niet prettig bij. We proberen allemaal ons best te doen, maar doen we dat op de juiste manier?

De één vindt me lief, de ander vindt me kattig.
De één vindt me onzeker, de ander vindt me arogant
De één vindt me mooi, de ander vindt me lelijk
De één vindt me zacht, de ander vindt me veel te hard
De één vindt me echt, de ander vindt me nep
De één vindt me eenvoudig, de ander vindt me te kak
De één vindt me gul, de ander vindt me gierig
De één vindt me spontaan, de ander vindt me stug
De één vindt me vind me langzaam, de ander vindt me vlug
De één vindt me gewoon, de ander vindt me apart
De één vindt me druk, de ander vindt me stil

Ach zo kunnen we nog een heleboel dingen benoemen, de boodschap hierin is eigenlijk alleen maar:

Accepteer me zoals ik ben. Accepteer me met mijn gebreken. Weet dat ik mijn best doe om een zo goed en eerlijk mogelijk mens te zijn. Ik wil altijd voor iedereen klaar staan maar dat lukt me helaas niet.

How counterfeit remedies end up in our public health system

6 Comments

 • Marieke says:

  Heel mooi geschreven meid!
  Dikke knuf!

 • Leo Janssen says:

  Blijf vooral jezelf. Ik vind je geweldig zoals je bent!

 • Hetty says:

  Marieke en Leo bedankt voor jullie lieve reactie.

 • Peter says:

  jezelf zijn; soms best moeilijk! je bent misschien wel bang dat je iemand kwetst. en dat je iemand tekort doet. dat geeft angst om verlaten te worden. vergeet nooit dat Jezus je nooit alleen laat. Hij accepteert je zoals je bent, hij vindt je mooi en waardevol! en als Hij van je houdt, wat heb je verder nog nodig? wees jezelf en vind jezelf ook mooi (dit zeg ik vaak tegen mezelf, ik hoop dar je er ook wat aan hebt)

 • Hoi Hetty,
  Misschien trap ik een open deur in maar als je jezelf verliest in het helpen van anderen, wordt helpen vaak behelpen..
  Blijf gewoon lekker jezelf, ik heb je pas een keer ontmoet, maar het was goed zoals het was..

  Ik heb van de ontmoeting met jullie genoten, en ik geniet dagelijks van jullie mooie foto’s..

  Groetjes Loete

 • Hetty says:

  Peter en Loete, bedankt voor deze lieve en ook zulke ware woorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«