Afgelopen zaterdag was het dan zover. Na verschillende laatste concerten en een afscheidsavond nu dan het echte afscheidsfeest van Kees Glaubitz, onze trouwe dirigent. Na bijna 30 jaar voor ons koor COV Gorkum te hebben gestaan komt daar nu echt een eind aan en geeft hij het stokje door aan Toon de Graaf. Dat kun je natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, daar moet wel een mooi feestje om heen gebouwd worden. Onze feestcommissie heeft hun uiterste best gedaan en dat hebben we gemerkt. Alles was super goed geregeld, overal was aan gedacht.

afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees

Allereerst werden we in Geldermalsen verwacht om daar om 15.30 uur een rondvaart te maken over de Linge tot 18.00 uur. We begonnen met een kopje koffie met gebak, en de tocht werd muzikaal begeleid door niemand minder dan André Vrolijk, die zoals verteld werd ook op het vrijgezellenfeest van Maxima en Willem Alexander de vrolijke noot speelde. Het was heerlijk weer dus na de koffie druppelden al snel de eersten naar boven om van het zonnetje te genieten en waar er één schaap over de dam is … in mum van tijd zat iedereen boven. Dat het ondanks de voorspellingen toch zonnig weer was kon ik de volgende dag goed op mijn gezicht zien en dat is ook een mooie bijkomstigheid natuurlijk voor zo’n bleeksnuit als ik. 😉

Hier enkele foto’s en bekijk dan de galerij voor de rest van de foto’s.

afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees

Vervolgens werden we om 18.30 in het Stroomhuis Neerijnen verwacht voor de rest van het programma. Ook daar werd de avond tussen het eten door muzikaal gevuld. Met onder andere een optreden van Olga Malkina (piano), de solisten Nicky Brouwer, Ronald Dijkstra, Ellen Schuring en ook van Anette van Staalen (dwarsfluit) en niet te vergeten ons aller Gijs Kool. Ieder heeft zo op zijn eigen manier een ode aan Kees gebracht. Natuurlijk hebben we als koor ook het één en ander ten gehore gebracht wat we in gestudeerd hadden met Toon. Waarvan ook nog een selectief gedeelte een paar prachtige liederen zong.

We hebben genoten van Olga wiens handen dansten over de toetsen, bij de Hongaarse raphsodie nr 6, zo mooi! En wat dacht je van Nicky, Ronald en Ellen, ja wat moeten we daarvan zeggen. Prachtige stemmen die we nu eens in een ontspannen sfeer konden beluisteren zonder de stress van een optreden, genieten dus! Nicky met het lied ‘Nje vjer moi droek’ Iedere solist had zelf zijn/haar lied uitgezocht. Het lied ‘take me away’ wat Ellen zong (zelf gemaakt!) kwam best heftig bij me binnen. Zo mooi om te weten dat er Iemand is die je draagt, juist op de momenten dat het moeilijk is. Iemand die je ‘mee kan nemen’ naar een plek waar rust is. Daarnaast ‘t vrolijke ietwat ondeugende lied van Ronald ‘A woman is only a woman( but a good sigar is a smoke), hoe hij dat lied zong, met die twinkeling in zijn ogen, geweldig! Heel jammer was dat Rein Kolpa af heeft moeten zeggen omdat zijn zoontje ziek was.

Petje af ook voor Anette (Sonate van Bohuslav met Olga) en Gijs (An die Musik van Schubert samen met het koor) die nu op een heel andere manier solo iets van zich prijs gaven, knap vind ik dat altijd, bij mij komen dan toch altijd die beruchte 7 kleuren…. Jullie deden het geweldig! Enne Gijs je weet ‘t hè? Dat kleine witte stinkstaafje is verleden tijd nu toch? 😉

afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees afscheidsfeest Kees

Als koor hebben we deze avond voor Kees de liederen ‘Gloria’ van Vivaldi, ‘An die Musik’ van Schubert (met Gijs als solist) en ‘Cantate van Verlaten’ mogen zingen. De laatste heeft heel wat stof doen opwaaien binnen het koor. 😉 Sommigen vonden het geweldig, anderen (waaronder ik) vonden het eerst maar niets, zo droevig. Maar naarmate we het een aantal keren geoefend hadden kregen we er lol in en moesten we oppassen dat we niet steeds in de lach schoten bij dit lied. Ook werd geopperd om met zakdoekjes te gaan sniffen bij het zingen. 😉 Toen we het zongen hadden we er ‘t grootste plezier in, maar de zakdoekjes bleven toch maar netjes in de handpalm. 😉 Dat het lied bleef hangen was duidelijk, want het refrein werd nog eens extra gedaan en zelfs aan enkele tafels zong men het nog dapper door, goede keuze dus. Alleen dat ik dit afgelopen weekend met het zinnetje ‘Ach hoe moeten wij nu verder’ in m’n hoofd bleef zitten… zucht, zie je het voor je? En Adriëtte maar schik hebben.

Door na ieder gang gevolgd door muziek, te wisselen van tafel kwamen we steeds bij andere koorleden te zitten. Een super goed idee, om zo je contacten te verspreiden, dat leverde hele leuke verrassende gesprekken op. Al met al heeft het feestcommissie zijn uiterste best gedaan om er een geslaagde dag van te maken en dat is ze zeer zeker gelukt, dat beaamde Kees ook aan het eind van de avond.

De avond werd afgesloten met een laatste lied ‘The Lord bless you en keep you’ door het kleinkoor. Welk lied is er nu mooier om de avond mee af te sluiten?

4 Comments

 • Wabe en Maaike Kwant says:

  Je hebt deze prachtige dag mooi onder woorden gebracht, omlijst met schitterende foto’s.
  Onze complimenten,Wabe en Maaike

 • Ans Haring says:

  Ik weet niet hoe het komt maar ik moet gelijk aan een oproep voor Opus denken!
  Hetty dank voor deze mooie weergave,

  Ans

 • Cees Duijzer says:

  Dag Hetty en co.
  Geweldig om op deze bijzonder mooie manier weer even een terugblik te hebben op dat prachtige afscheid! Je zou haast vergeten dat : ‘afscheid doet lijden…”.
  Geweldig mooi (en knap) gedaan!

 • Hetty says:

  Wabe, Ans en Cees dank jullie wel voor jullie leuke/lieve reactie’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«